L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 10 de març del 2013

Gavians argentats de potes roses.

Fotografia: Cèlia Domingo
Avui, amb un dia completament primaveral, hem acompanyat a l'Albert Cama en el seu recorregut habitual per l'interior del port de Tarragona a veure gavines.
La intenció era veure bé -i amb seguretat- algun dels gavians argentats de potes roses -Larus argentatus- que hi ha aquests dies hivernant a la zona. El cas és que, donada la complexitat de la identificació, agreujada perquè gairebé sempre estem parlant de joves, paga la pena que algú tan expert com l'Albert t'ensenyi a identificar-les per si algun cop se'n presenta alguna als grups de gavians que habitualment observem al Baix Camp.
Doncs l'èxit ha estat total, n'hem vist dos, d'argentatus, però, a més a més, capnegres, vulgars, corses, gavians foscos i argentats, xatracs bec-llargs, l'aligot, un xoriguer i, una de les més celebrades, una Àguila pescadora, Pandion haliaetus, amb un peix enorme encara viu a les grapes.
He de donar moltes gràcies a l'Albert per la classe pràctica i el guiatge, ha estat un tomb molt instructiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...