L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 31 d’octubre del 2013

L'embassament de Siurana.



Aquest embassament no és estrictament al Camp, és al Camp i al Priorat, depenent de la llera on siguem.
Però el que és clar és que en tenim accés des d'Arbolí, per exemple, i, per tant, hi podem observar ocells des del Baix Camp estant.
A més a més de l'interès ornitològic, l'embassament de Siurana té molts altres atractius, i això es nota especialment els caps de setmana de l'estiu.
El paisatge és impressionant, dels millors del País, i la natura hi és rica i variada. Quant a ocells, que és el que ens ocupa, hi podem veure aglunes espècies interessants de llocs humits, com ara bernats pescaires, ànecs, blauet, corbs marins, cabussets, etc. Però també, i això és el que el fa més especial, àligues daurades, perdiueres i marcenques, falcons, merla blava i roquera i picots garsers.
Una visita obligada, sens dubte, i de ben segur que no ens decebrà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...