L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 24 de gener del 2009

Torlit

Torlit ; Burhinus oedicnemus; P, S; NR;
Identificació; 42 cm.
Espectacular ocell, els seus costums crepusculars i fins i tot nocturns el fan molt més fàcil de sentir que de veure. El seu so, un xiulet potent i inconfusible, el coneixerem ben aviat.
Gran i esvelt, de coloració molt críptica, amb tons marrons, negres i blancs que el fan invisible en els camps secs que l’acullen.
De vegades, el detectarem pels seus grans ulls grocs, que semblen els d’un rapinyaire nocturn. Sovint solitari, però s’agrupa en esbarts força grans a l’hivern.

És curiós que sovint se sent el nom d'aquest ocell pronunciat amb l'accent pla, quan tant per grafia -no porta accent- com per lògica ornitològica -el nom és una onomatopeia del seu cant, que és "accentuat" al final- és clarament una paraula aguda.
Situació
No rar, però tampoc massa corrent, nidifica a l'Alt i al Baix Camp, si més no.
Itineraris recomanats
Camps de cereal, grans extensions, i conreus diversos, fins i tot d’arbres. Però, sobretot, erms i guarets, que són els ambients que més li agraden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...