L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 5 de febrer del 2012

La importància de l'Heura.



A l'hivern el menjar escasseja als ecosistemes mediterranis. L'Heura, Hedera helix, amb les seves baies negres rodones, és un rebost de la màxima importància que coneixen moltes espècies i visiten cada any.
Aquí tenim la Griva, Turdus viscivorus, la Merla, Turdus merula, i el Tallarol de casquet, Sylvia atricapilla, atipant-se amb el preuat fruit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...