L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 30 de setembre del 2012

Anellament als Aiguamolls del Pla.

Després de les jornades SOCC d'ahir, i per continuar amb l'ornitologia, curset flash d'anellament al Pla. El Raül Aymí ens ensenya a uns quants com cal atrapar, manipular i gestionar moixonets i xarxes japoneses.
No ha estat res de l'altre Món, feia vent després d'una generosa pluja, però han caigut algunes espècies: Boscarla de canyar, Acrocephalus scirpaceus, Mosquiter de passa, Phylloscopus trochilus, Rossinyol bord, Cettia cetti, Gratapalles, Emberiza cirlus, Tallarol de casquet, Sylvia atricapilla, Tallarol gros, Sylvia borin i l'esperada Cotxa blava, Luscinia svecica.
Hem vist molts altres moixons, com ara Verdums, Passerells, Orenetes de diverses espècies, Cueretes, Tudons, etc. Però no han caigut a la xarxa. De rapinyaire, cap.
També ens han visitat una reineta, tortugues de rierol i una inesperada i espectacular esclatada de la papallona Utetheisa pulchela, de la qual n'hi havia moltes orugues i molts adults.
Al final, no hem estat només dos, hi havia fins a set persones fent feina, una cosa insòlita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...