L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimarts, 19 de març del 2013

Cotxa diademada.

Des d'ahir que hi ha una afluència massiva d'ornitòlegs a la bonica població de Constantí, famosa, a més a més, per tenir molta m i poc vi -Pets dixit- i tot és per obra i gràcia del bon amic José Antonio Latorre i el seu avistament d'un moixonet preciós, una Cotxa diademada, Phoenicurus moussieri, una veritable raresa.
No em considero de cap manera un bimbero, llistero, twitxero o com se'n digui, però si una raresa apareix pel Camp de Tarragona, sí que paga la pena un petit desplaçament per a veure-la, no? 
A més a més, en aquest cas es tracta d'un moixonet veritablement agraciat. Si finalment no consegueixo fotografiar-lo jo mateix, demanaré al Camilo Albert una de les fotos que ell ha fet.
Nota del dia 20: Ara sí, amb una foto molt dolenta, però és que no el volíem molestar per tal que la gent que vagi venint la pugui trobar millor.
A l'altre bloc he anotat les coordenades del lloc on se sol moure. Segur que hi serà ja que presenta conducta territorial, avui l'hem vist foragitar bitxacs comuns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...