L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 16 de maig del 2013

Més vídeos de les òlibes.


Unes quantes escenes més, triades de les que hem descarregat darrerament:

La femella no pot més amb una mosca molesta, finalment s’aixeca i la fa marxar, passa per  la porta a la vora del mascle.


Molt sovint, la femella s’aixeca i gira i posa bé els ous, també canvia de postura.


També apria el niu sovint, reordenant el material de coixí.


Malgrat el que se sol pensar, no sempre mengen les preses senceres, molts cops hem vist la femella com es menja una presa despeçant-la, igual que un rapinyaire diürn.


Cada cop que el mascle porta una presa al niu, es produeix una còpula.


Tenim ja més de set mil vídeos, més del noranta per cent dels quals són del mascle vigilant la porta del niu des de dins.
Esperem l’eclosió!

1 comentari:

  1. quines ganes de veure com surten!!haurem d'estar atents al blog... saps com mantenir l'atenció, eh Marius!

    ResponElimina

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...