L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.
Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.
Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.
diumenge, 27 de novembre del 2022
Gavots.
Excepcional! Fins ara, sols havíem vist gavots, Alca torda, a la Mediterrània de forma accidental, mar endins i sovint de força lluny. No és una espècie corrent a la nostra mar. Però aquests dies n'hi ha una entrada històrica, se n'estan veient desenes d'exemplars a tot el país, a tota la costa. Arriben desnerits, sembla que han entrat per Gibraltar, i es refugien als ports. Al de Cambrils n'hem arribat a veure fins a 15. Per una banda, una sort poder veure de prop i de terra estant aquest rar ocell, catalogat com a vulnerable a l'extinció. Però no hi ha dubte que en realtat és una pèsima notícia, ja que la majoria moren, no se'n surten d'una migració forçada tan exagerada i inhabitual.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada