L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.
Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.
Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.
dilluns, 23 d’octubre del 2023
Un llibre americà.
Per aquells atzars de la vida m'han regalat (moltes gràcies Cossetània) aquest magnífic llibre. L'autor és un gran ornitòleg americà, autor de guies i molts altres llibres. El llibre és molt maco, el text molt interessant i ben escrit i documentat. I les il·lustracions genials. El problema des de Catalunya és que el 98% de les espècies que tracta només les podem trobar a Amèrica. És una llàstima que cap autor europeu -probablement seria britànic- hagi fet un llibre així amb espècies europees. Com a curiositat personal, l'autor explica a la introducció que la primera intenció en fer aquest llibre era publicar una mena de guia d'iniciació per a joves o no tan joves, però novells en la ornitologia. Vaja, que volia fer la versió americana del nostre "Guia d'ocells per a nois i noies". En definitiva, una petita joia més a la nostra biblioteca naturalística.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada