L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimecres, 11 de febrer de 2009

Pica-soques blau.


Pica-soques blau ; Sitta europaea; S; NR;
Identificació: 13 cm.
Moixonet petitó, però molt bonic i espectacular. L’únic ocell petitó que veurem pujar i baixar tranquil·lament per les soques dels arbres. L’aspecte és com una mena de bonsai de picot, blau grisós per damunt i rovellós per sota, amb una cella negra molt vistosa. Cant i reclams molt potents, amb l’estil dels picots, també, però molt més musical i líquid.
Situació:
Escàs, però no rar. Això sí, és molt localitzat en uns indrets molt concrets.
Itineraris recomanats:
Bosc de roure reboll, barrancs de Castellfollit, Torners i Titllar. No l’hem localitzat a cap punt de l’Alt Gaià que sigui dins la Conca de Barberà. Però s’ha citat a Les Piles el 1996.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...