L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimarts, 31 de març de 2009

Telescopi


Probablement, el telescopi serà de les darreres eines que comprarem, ja que el seu preu no és precisament baix -la crisi!- però de ben segur que, quan ho haguem fet, no ens en penedirem.
Es tracta d'un estri útil, molt útil, però sobretot molt agraït. La visió amb un bon telescopi d'un ocell que s'està molta estona a l'abast és molt gratificant. A més, és un ajut quasi imprescindible per a il·lustrar, i ara fins i tot per a fotografiar si sols hi afegim una càmera digital compacta i un senzill estri mecànic que ho aguanti tot estable.
Podem anar a moltes marques i models, i tota mena de preus. Però, és clar, en aquest cas es pot dir que no paguem la marca -no estem parlant de moda- i el preu es veu directament reflectit en la qualitat i la durabilitat.
No paga la pena comprar barat si ens n'hem de penedir en poc temps, és millor esperar i comprar el millor que puguem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...