L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 28 de gener de 2010

Tórtores bevent.


Tothom ha vist beure algun ocell. És allò típic que agafen aigua amb el bec acotxant el cap, després l'enlairen per a empasar-se-la.
Això ho fan tots. Bé, quasi tots.
Els columbiformes, dels quals els més coneguts són les tórtores i els coloms, són els únics ocells que tenen un sistema a la gola que els permet de beure de forma contínua sense haver d'anar enlairant el coll i anar empassant petits glopets que hi caben al bec.
Així és que aquesta foto d'una Tórtora turca és molt més fàcil de fer que la mateixa d'un Pardal, per exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...