L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 7 de març de 2010

Nius artificials.


Al Mas del Segimon, a l'Aleixar, enmig de la plana del Baix Camp, hi tenim instal·lats, amb l'Albert Manent, el propietari, un total de set nius artificials d'insectívors i dos de grans, per a rapinyaires. A més d'una caixa de fusta dins d'una caseta de tros condicionada per a la nidificació de les òlibes.

Avui mateix hi hem passat per a comprovar-los, en sis dels set nius d'insectívor ja hi ha material per a pondre-hi ous, un d'ells és ja completament acabat, sols hi falta la posta. L'any passat ja hi era, i ens va sortir el moixonet de dins.

Els dos nius grans també són ocupats, encara que no sembla que per rapinyaires, sino que també per moixons, malgrat que el forat d'entrada és molt gran.

De moment, i amb els anys que fa que hi són, és un èxit total, cada any els utilitzen tots, els que instal·lem.

Això fa pensar per què la Generalitat no potencia aaquest tema. Hi ha força gent que m'ho pregunta sovint, on pot aconseguir nius artificials per a insectívors, i certament hi ha formes d'aconseguir-los. Fins i tot és molt fàcil de fer-los amb material reciclat o molt barat.

Però això no treu que estaria bé que l'administració en facilités, sobretot donat l'èxit i la utilitat de posar-ne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...