L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimecres, 6 d’abril de 2011

Anellaments als Aiguamolls del Pla.El passat cap de setmana, hi ha hagut curset d'anellament als Aiguamolls, el Raül Aymí és tan amable d'enviarme'n els resultats:

Només parar i obrir una estona les xarxes abans de fer-se foscvan fer 10 captures: 1 L svecica, 2 P collybita, 1 E calandra, 1 P domesticus, 1 S melanocephala, 3 C cettia i 1 C juncidis.

El dissabte es preveia un dia molt bo i va ser just el contrari. A la primera batuda, amb els 13 cursillistes, només vam capturar un C cetti i ja pensaven que no faríen gairebé res. Al final, 14 captures, pràcticament tot ocells residents ja anellats: 4 C cetti, 3 T merula, 1 C juncidis, 1 S atricapilla, 2 P domesticus, 1 R pendulinus i 2 S melanocephala.

Observacions d'interès: darrers hivernants (1 A pratensis, 1 E schoeniclus), alguns rapinyaires (1 F tinnunculus, 3 B buteo, 1 A fasciata), van escoltar C canorus i també van veure reineta i tortuga d'aigua.

A la bassa del costat de l'observatori hi ha una parella dànec mandarí.

Altres ocells escoltats: fotja, polla d'aigua i rascló.

En definitiva, una jornada prou positiva, encara que lluny dels resultats d'altres dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...