L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 29 de maig del 2011

Atles dels ocells a l'hivern.

Finalment, ja el tinc a les mans, i fins i tot ja me n'he llegit bons trossos. Algunes fitxes, introducció, pròlegs, etc.


Realment és una obra impressionant, una bona prova del nivell que té l'ornitologia al nostre país. Si l'atles de nidificants era bo, amb molt bona feina de més de cinc-cents col·laboradors. Aquest és encara millor, gairebé nou-cents ornitòlegs hi hem treballat, més de dos-cents hi hem escrit. I una elit més reduïda ha coordinat, recollit i analitzat les dades per a donar una presentació digna.


Esment a banda mereixen les il·lustracions, són precioses i rigoroses, boníssimes, felicitats des d'ací a l'autor, Martí Rodriguez Franch.


En resum, una obra imprescindible per a qualsevol ornitòleg, no necessàriament català, i un orgull haver-hi col·laborat amb un granet de sorra.

1 comentari:

  1. Estic amb tu, fa molt de goig. Esperem que sigui una bona eina de gestió

    Aquesta colla que ha participat -i no fan tan soroll mediàtic-, sí que realment són els "millors"...

    Luigi

    ResponElimina

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...