L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 11 de juny de 2011

Segon SOCC de primavera a La Selva.

Avui hem pogut fer el segon recorregut del SOCC de primavera a La Selva, a la riera Gran. De fet, només és el segon cop que faig aquest recorregut, ja que el vaig canviar per a no haver de passar per la carretera de La selva a Constantí, amb tot el trànsit de cotxes i, sobretot, camions.

No cal dir que el guany ha estat importantíssim. Per la riera no hi ha passat mai ningú, ni amb vehicle ni a peu, en les dues ocasions en què he fet el SOCC. Es pot gaudir amb tota tranquil·litat de l'observació d'ocells sense haver de portar lligada la gossa, cosa que pot arribar a ser útil, ja que les dues perdius que he vist, per exemple, potser no les hauria detectat si no les hagués aixecat la gossa, ja que no han cantat en cap moment.

Finalment, el resultat ha estat perfectament homologable al del recorregut de la c arretera i, és clar, al primer recorregut a l'abril.

Potser l'anècdota naturalística més destacable han estat la parella de mussols que han tingut una llarga discussió amb una colla de garses.

Ara ja solament queda el segon recorregut a Pratdip, i la feina d'enguany ja estarà acabada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...