L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 8 de maig de 2011

SOCC de primavera a La Selva.El primer recorregut de primavera del SOCC de La Selva ha estat prou reeixit. Enguany he canviat l'itinerari per a separar-lo de la carretera. No és gens agradable haver d'anar observant ocells i vigilant, al mateix temps, que no t'aixafi un camió, a mi mateix o al gos.

Així es que, sense separar-lo gens de l'indret, ara el faig passar per una riera, de manera que solament s'hi pot passar a peu, tranquil·litat total.

Per contra, la riera és una mica més enclotada, i cal estar més atent als cants que passant per la carretera. És igual, ja em va bé.

Els resultats han estat perfectament homologables amb els obtinguts els altres anys per la carretera, xoriguers, todons, tòrtores, tallarols, rossinyols.

No repeteixo totes les dades perquè les van penjant els companys de l'ICO al seu web, i cal fomentar-ne l'ús, no?

Curiosament, la llei de Murphy funciona, no he sentit ni vist cap cucut. En canvi, a la tarda, a la Conca, ens he sentit ben de prop.

En fi, ara falta el segon recorregut, a Pratdip i a La Selva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...