L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dilluns, 12 de setembre de 2011

Falcó de la reina Vs. Gralla.

Ara feia molt de temps que no veia un Falcó de la reina, Falco  eleonorae, ben vist, força estona i de prop. Doncs vet ací que, de cop, un parell de falcons  es passen una bona estona empipant -no crec que puguin fer gran cosa més- un grup d'unes quinze Gralles de bec vermell, Pyrrhocorax pyrrhocorax, a pocs metres d'on sóc jo i sense fer ni cas de la meva presència. Alguns cops fins i tot arriben a tocar-ne alguna, però les gralles, finalment, se'n van amb la seva cridòria habitual i els falcons es queden i continuen amb la demostració del seu vol acrobàtic.
Les fotos no són gens bones, hi havia boira, però en alguna del falcó de la reina en vol es veu la típica silueta d'ales llarguíssimes, amb la zona interior més clara i les infracobertores fosques.
I, en posat, les galtes blanques arrodonides amb el bigoti i les ales que, plegades, són tan llargues com la cua.
Un ocell preciós que sols havia vist a plaer e les Columbrets, fa anys.
No us perdeu les explicacions sobre l'espècie de l'amic Alfred Russel, aquí:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...