L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 22 de setembre de 2011

Ornitonímia.

Aquest és un article molt interessant per a tots els que els agradi l’ornitonímia, és a dir, l’estudi dels noms dels ocells.


Relacionat amb aquest tema de l'ornitonímia, hem trobat molt encertades les plaques de nom de carrer de València d'Àneu, que fan homenatge al noms populars dels moixons del Pallars Sobirà.

 Fa anys, vam editar el llibre "Els Ocells al Pallars Sobirà" en que, entre d'altres tasques, ens vam proposar recuperar els noms populars dels ocella a la comarca. Fa goig veure, de tant en tant, que no estàs del tot sol, que algú més 'interessa a conservar no tan sols els ocells, sinó també els seus noms populars en Català, que també és una riquesa cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...