L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

divendres, 27 de gener de 2012

Dormidor de pardals comuns.

Aquest any, igual que ja passava l'hivern passat, es manté i fins i tot augmenta el dormidor d'ocells al Passeig Prim de Reus.
S'hi concentren poc a poc, quan es va fent de nit, centenars de Pardals comuns, Passer domesticus, que es passen una bona estona xisclant i deixen el terra -i els cotxes- plens de dejeccions.
Enguany també s'hi sumen estornells, encara que aquests amb menor nombre. Cada espècie té la seva zona, és a dir, el seu grup d'arbres, encara que tembé es barregen.
El més curiós és que malgrat que els arbres ja s'han quedat sense fulles, els ocells segueixen concentrant-se a dormir, quedant totalment a la vista, si més no fins que es fa fosc del tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...