L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 27 de maig de 2012

Segon SOCC de primavera a Pratdip.

La Dòvia és sempre molt agraïda, avui, segon recorregut del SOCC de primavera, un total de set espècies de rapinyaires, i d'ocells, ni més ni menys que quaranta-sis, set més que el primer recorregut.
D'entre totes, destaca com a raresa la presència d'una Arpella, Circus aeruginosus, que sens dubte no és nidificadora, sino un migrant tardà o un exemplar en dispersió.
Aquesta foto, solament testimonial, és clar, és del mascle de l'Àliga daurada, la femella encara estava més lluny però no s'ha mogut, mentre que el mascle, com es pot veure perquè és a punt de fer-ho, ha aixecat el vol al cap d'una mica més d'una hora de veure'l.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...