L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimecres, 26 de setembre de 2012

Cigonya negra al Baix Camp.

Il·lustració del Rafa Garcia.
Aquests dies encara hi ha un pas molt fort a la comarca, la setmana passada es van veure dues cigonyes blanques i el dia 14, una de negra, Ciconia nigra, a Cambrils, aquesta cita és del Juan Ramon Ortega. Ahir i avui hem estat veient moltes orenetes vulgars, cuablanques i fins i tot de ribera a Hospitalet i a Riudecanyes.
Mentre ja s'ajoquen els grups de moixons que dormen al Passeig de Prim a Reus, encara cacen les Àligues marcenques a Arbolí, i li passa a la vora en migració un Falcó mostatxut.
Uns dies molt interessants per a veure ocells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...