L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 22 de novembre de 2012

Hacking d'Òlibes.

Enguany, amb la col·laboració de l'escola d'Alforja, especialment gràcies a la Carme i la Dolors, l'Ajuntament,  mitjançant el Magí, el DAAM de la Generalitat, amb el el Joan Mayné, del Centre de Recuperació de Torreferrussa, i l'Hilari Aragonès, hem començat un hàcking d'Òlibes, Tyto alba, a Alforja.
A les golfes d'una casa propietat de l'Ajuntament, hem dipositat cinc exemplars nascuts en captivitat, de moment tancats, que anirem alimentant uns dies. Al cap d'aquests, s'obrirà una de les finestres, i les òlibes podran sortir a la Natura de nit i tornar a la casa  a dormir de dia, fins que, a la temporada de cria, a la primavera següent, esperem que alguna d'elles hi faci niu.
Aquí en podem veure un parell, de seguida han trobat amagatall. 
De moment, ho anem seguint, elles s'hi van adaptant.
Tot això ha sorgit de la sol·licitud dels nens de l'escola, que s'hi van animar quan els vam passar el power-point l' Òliba, el millor raticida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...