L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 20 de juliol de 2013

Els volantons ja surten al carrer.

A Ca les òlibes d'Alforja, ahir un dels joves d'enguany ja va dormir tot el dia al carrer. Va sortir fora i es va estar pràcticament tot el dia posat en un lloc prop de la casa on se'l podia veure perfectament. És el més gran, el primer que va sortir del niu.
Durant els darrers dies, des que vam tornar la femella, aquesta ha anat venint a la golfa però només per a agafar algun pollet que estem donant de menjar, no entra pas al niu, si més no encara no ho hem vist.
El mascle sol segueix alimentant els tres polls i els ha animat a sortir del niu. Ara sí que ja podem dir que la cria s'ha acabat amb èxit, els tres pollets finalment han sortit bé, s'han fet grans i han sortit del niu. Ara podrem analitzar la ingent quantitat de vídeos que hem gravat per a comprovar detalls de la biologia i reproducció d'aquesta parella. 
Francament, quan vam haver de recollir la femella de dins del niu amb el tars trencat pensàvem que tot s'havia acabat, que els pollets no sortirirn endavant solament amb el mascle. Sortosament, amb una feina acurada per part de força gent, això no ha estat així.
Per a l'any vinent, haurem de perfeccionar algun detall que podria haver anat millor.
Fins i tot volem proposar a l'Ajuntament algunes idees que augmentarien l'aprofitament de tota aquesta feina des del punt de vista de l'educació ambiental.

1 comentari:

 1. CADENA DE BLOGS PER LA INDEPENDÈNCIA


  Hem tingut una idea!

  Tal com hi haurà la cadena humana per la independència, també volem fer una “cadena de blogs”. Tots els bloguers que vulguin participar es poden apuntar en el Blog creat expressament per l’esdeveniment (només cal deixar un comentari manifestant la voluntat de participar):

  http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/


  Al blog, hi ha una pestanya on, per rigorós ordre d'arribada es va apuntant tothom que vol participar en aquesta gran "enllaçada" de blogs “. És aquesta:

  http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/p/ordre-dels-enllacos.html

  I què hem de fer? La setmana de l’11 de setembre (des del 9 fins al 15) publicarem un post, cadascú al nostre blog, sobre Catalunya (des del punt de vista que vulguem: poètic, reivindicatiu, gastronòmic, imatges...) i, en acabar l’ escrit, posarem una frase tipus "i la cadena continua aquí..." i un enllaç que porti al blog següent a la llista (si jo sóc el 42, doncs el 41 enllaçarà el meu blog i jo enllaçaré el 43)

  Ja està, no cal fer res més. Així uns ens anirem enllaçant als altres fins a fer una llarga cadena de blogs per la independència... T'hi apuntes? :-))

  ResponElimina

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...