L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 22 de setembre del 2013

Bany de formigues.

Al bloc de l'amic Abel Julien, hi ha un interessant apunt sobre el bany de formigues a diverses espècies d'ocells.
Comenta el fet i un estudi que intenta explicar les possibles causes.
Particulament, només ho he observat un cop, i portava la càmera, per la qual cosa vaig poder fer fotos. Aquesta n'és una.
Jo no vaig observar que la Puput es mengés cap formiga, i crec que ni tan sols aquesta fos la seva intenció. Més aviat tot plegat tenia l'aparença d'una mena de massatge, que l'animal experimentava veritable plaer.
L'escena, que va durar una mitja hora, es va acabar quan va aparèixer un gat, que va fer fugir immediatament abellerols, garses i la puput.

1 comentari:

  1. Bona foto. La postura de l'ocell és com dramàtica!
    Realment, no sembla que estigui interessat a menjar-se cap formiga per això lo del treball dels de Cornell crec que no es pot generalitzar.
    Salut!

    ResponElimina

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...