L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

divendres, 24 de gener de 2014

Tot a punt per a les Òlibes.

Avui ja ho hem deixat tot preparat per si les òlibes d'Alforja tornen a criar al niu de l'any passat.
Les tres càmeres interiors ja funcionen i detectaran qualsevol moviment que hi hagi al niu.
Fins i tot ho hem perfeccionat i ara hi ha una bombeta normal que es pot encendre per si cal fer alguna comprovació amb millor llum. És clar que caldrà fer-ne un ús més que restringit, perquè aquesta sí que probablement destorbaria els ocells. Però podrà fins i tot substituir la inspecció directa en cas de problemes, com quan la femella va tenir l'accident l'any passat.
Si tenim sort i hi tornen ho podrem anar seguint correctament, i més tard posar la càmera externa.
Creuem els dits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...