L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dilluns, 29 de desembre de 2014

Tites, tites, a la menjadora!Una mica per casualitat, com la majoria de les coses,  ja tenim una menjadora amb aguait incorporat per a fotografiar petits moixons.
Fa un parell d'hiverns que posem menjar a l'aubercoquer, amb una simple planxa de fusta -de fet, un rellotge de paret trencat- i una menjadora comprada. Després hi hem afegit un abeurador amb aigua sempre disponible.
Els moixons han començat a venir cada cop més sovint, ja hi hem observat, i fotografiat en alguns casos, pinsans comuns, cotxes fumades, tords comuns, gafarrons, estornells, grives, garses, pit-roigs, tallarols de casquet i de capnegre i pardals, de moment.
No es pot dir que l'aguait no sigui confortable, és una caravana antiga restaurada i, com que és antiga, les finestres són de vidre.
És tot just ara quan comencem a treure'n suc, a veure que ens ofereix aquest hivern, que sembla que ve fred fort a Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...