L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 4 d’abril de 2015

Teixidor viatger.

Ja tenim alguns resultats de la darrera jornada d'anellament als Aiguamolls del Pla. Un dels teixidors que van caure a la xarxa, controlat i alliberat de seguida, venia de França, concretament de la reserva natural de Bagnas, a la regió de Languedoc-Roussillon, i havia estat anellat feia quatre mesos i mig.
Petit però ben capaç de volar llargues distàncies.
Al mateix temps, ens arriba també la procedència del voltor negre trobat a Mont-roig el desembre. Efectivament, venia de França, del massís de Cévennes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...