L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 27 de juny de 2021

Balneari de Vallfogona.

Un lloc relativament proper i molt poc conegut: el balneari de Vallfogona. Fa temps vam publicar a la revista de la ruta del Cister un reportatge sobre el riu Corb. El balneari podria ser el lloc més emblemàtic d'aquest riu, un racó ombrívol i fresc, molt agraït a l'estiu sobretot si tenim en copte els paisatges dels que està rodejat. La fauna, òbviament, no n'és desconeixedora; s'hi concentra de forma espectacular. Ens cal una visita de tant en tant a la zona, només ens portarà sorpreses agradables, fins i tot hi hem observat picasoques blau, salamandres i picot garser petit. Sens dubte un lloc magnífic per a fer senderisme amb total tranquil·litat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...