L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 26 de maig del 2022

Pardals de bardissa

Pardal de bardissa ; Prunella modularis; H, P; NR; Identificació: 14 cm. Insectívor d’aspecte molt discret, sense trets distintius aparents. Podriem descriure’l com una mena de pit-roig pigallat, amb la meitat del cos per avall vermellosa i la meitat per amunt grisa. Situació: Gens rar com a hivernal i encara menys com a migrador. No cria a la comarca. Itineraris recomanats: Molt adaptable, en general, zones de vegetació baixa, matollars, garrigues, però prop de l’aigua o amb molta humitat. Cercavores ; Prunella collaris; H, P; R; Identificació: 17 cm.
Com un gra n pardal de bardissa, però molt menys discret, tant visualment com auditiva ja que té un cant i un reclam que se senten força i es reconeixen en pocs temps. De lluny, ja ho hem dit, un pardal de bardissa gran. de prop, plomatge molt més detallista i contrastat, pitet gris, bec amb taca groga i vora de la cua blanc. Realment bonic, dins de la discreció. Situació: Rar, molt escàs em migració i gairebé excepcional com a hivernal. Itineraris recomanats: Cims rocallosos, altiplans. A les Muntanyes de Prades i l’Alt Gaià, però a les parts més altes i a l’hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...