L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimecres, 11 de febrer de 2009

Teixidor

Teixidor ; Remiz pendulinus; S, P; R;
Identificació: 11 cm.

També és una mallerenga, però molt especial. A banda de l’hàbitat, que ja comentarem, presenta altres diferències amb els seus parents. Aspecte dominant clar, amb les parts del damunt més fosques, però amb una màscara negra totalment diagnòstica. Reclam molt peculiar, metàl·lic, nasal.
Situació:
Molt escàs, sobretot com a niador.
Itineraris recomanats:
Estretament lligat a zones humides, més concretament, necessita arbres del gènere Populus per a instal·lar el seu espectacular niu.

Cria a la conca del Francolí i també, encara que més escassament, al Gaià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...