L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 26 de maig de 2022

Pela-roques

Pela-roques ; Tichodroma muraria; P, H; R; Identificació: 13 cm.
Completament inconfusible, únic i espectacular. Quan és posat, sembla un petit insectívor molt normal, amb el bec molt llarg i un bonic color gris blavós, amb un to vermell sang a les ales que es veu molt poc. Però quan vola és quan ens sorprèn amb tota la seva espectacularitat, una mica com la Puput, ja que sembla una enorme papallona vermella, gris, negra i blanca. Preciós. Situació: Hivernal i migrador molt escadusser. Com més fred sigui l’hivern, més fàcil serà que el veiem. Itineraris recomanats: Molt selectiu pel que fa a l’hàbitat, sols el trobarem als cingles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...