L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 9 d’abril de 2011

Aix galericulata al Pla.


Avui, atenent als resultats de la darrera sessió d'anellament als Aiguamolls del Pla, hi he anat a comprovar amb els meus propis ulls -i aparells- la presència de la parella d'Ànec mandarí, Aix galericulata, que explicava el Raül, ja que això representaria una nova espècie, fins i tot possiblement reproductora, al Camp de Tarragona.

Doncs, efectivament, i malgrat que jo esperava trobar un moixonet refiat -segurament deu ser escapat de captivitat- i fàcil de fotografiar, per la qual cosa sols portava el 400 i la càmera, he pogut veure solament la femella. A més, era força fugissera i estava amagada, la qual cosa fa pensar encara més amb la intenció de criar.

I no ha esta això sol, també un Martinet blanc, Egretta garzetta, preciós se m'ha aixecat i m'ha sobrevolat una estona. I una Xivita, Tringa ochropus se m'ha exhibit xisclant. En un moment donat, he viscut un veritable concert de granotes verdes i alguna reineta.

Llàstima que tot està molt abandonat, l'aguait segueix essent totalment inútil, rodejat de vegetació. I la llacuna ja és a menys de la meitat de la seva superfície d'aigües lliures. és evident que cal urgentment una mica de gestió d'aquest espai, que ofereix unes potencialitats increïbles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...