L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 9 d’abril de 2011

Migració.

La migració ja és en el seu punt àlgid. Ahir, mentre corria per Reus, a la tarda, em va sobrevolar a molt poca alçada un Aligot vesper, Pernis apivorus, en una de les poques ocasions en què no porto binocles, ja que els plegables m'acompanyen sempre...excepte quan surto a córrer, és clar.

A més a més, al migdia, quan tornàvem de Cambrils, un vol en formació d'uns cent vint-i-cinc corbs marins, Phalacrocorax carbo, també va sobrevolar la ciutat, cosa que em va explicar la Coia que també va veure, realment era un grup espectacular, en formació més o menys disciplinada.

No hi ha dubte, doncs, que ja som a la millor època per a veure ocells rars i fins i tot excepcionals a la nostra comarca, caldrà estar a l'aguait.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...