L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

divendres, 19 d’agost de 2011

Roquerol.

Roquerol, Ptyonoprogne rupestris. baixant a beure aigua.

Aquest cop han estat seixanta-cinc les vegades que he premut el disparador de la càmera per a poder captar aquesta imatge. He obtingut sis o set fotos totalment desenfocades, mogudes o on el roquerol sols sur en part. Quasi seixanta on sols es veu aigua, i una sola, aquesta, on l'ocell és totalment present i prou enfocat.

Després va començar a tapar-se i ja no hi havia prou llum per a disparar a velocitats ràpides. Haurem de tornar-hi un altre dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...