L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 27 d’octubre de 2011

Una col·lisió més.

Passa sovint, que els ocells xoquen contra les grans superfícies envidriades que hi ha arreu avui. La majoria, moren, com l'esparver que vaig penjar l'altre dia.
Aquest cop és un Pit-roig, i ha mort al mateix bloc de naus on nosaltres hi tenim la base.
És per això que es comercialitzen sil·luetes de rapinyaires adhesives per a posar-les a les finestres. Nosaltres, des que les tenim, no hi hem tornat a trobar cap cadàver, sota les nostres.
Les podeu trobar  a Oryx, per exemple, encara que les nostres ens les vam fer nosaltres mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...