L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 13 de novembre de 2011

Anellant als Aiguamolls.

Avui ha fet un dia perfecte per a anellar als Aiguamolls del Pla, amb el Raül, el Miquel Àngel i el Bernat, que ahir havien preparat el lloc per a parar les xarxes i, de bon matí les han parat.
Abans de dinar, ja havíem anellat una trentena de moixons, entre ells aquesta preciosa Cotxa blava, Luscinia sevecica, que ja havia estat anellada l'any passat al mateix lloc, exactament el 20 de novembre, i pesava 16,3 g. mentre que avui ha marcat 16,5 g. O aquest exemplar tan petitò de Teixidor, Remiz pendulinus.
Hem vist també esparver, astor i aligot, però jo he marxat al migdia, gràcies al Raül tenim la relació completa d'espècies:

Sylvia atricapilla 3, Cettia cetti 2 (3), Erithacus rubecula 5 (1), Cisticola juncidis (1), Emberiza schoeniclus 5 (1), Gallinula chloropus 1 (1), Phylloscopus collybita 5, Turdus merula 2, Prunella modularis 1, Remiz pendulinus 1, Parus major 1, Luscinia svecica (1)


Total 34 captures (26 anellaments i 8 controls) de 12 espècies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...