L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimarts, 6 de desembre de 2011

Primer SOCC d'hivern a Pratdip.

Avui primer recorregut del SOCC d'hivern a Pratdip.
Quan he sortit de Reus no feia gaire vent, però a la Dòvia, a Pratdip, sí que en feia. Ja que havia matinat, ho he iniciat igualment, i, finalment, els resultats només han estat una mica més pobres que altres anys.
El més destacable ha estat el joc entre un Falcó pelegrí i un Corb. Sí, dic joc, perquè el falcó no semblava en cap moment intentar de caçar el corb. Cosa que li hagués estat difícil, ja que és més gran. Ni el corb en cap moment semblava voler fugir de debò del falcó. Ben al contrari, hi havia moments que el corb era qui empaitava al falcó. En qualsevol cas, cap dels dos volia foragitar l'altre de l'àrea del niu, si més no no hi havia l'agressivitat que he observat altres cops. Molt curiós.
A banda d'això, poques Gralles de bec vermell -19- un Esparver comú i, com sempre, molts Pit-roigs, Merles, Pinsans, Mallerengues, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...