L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 13 de juny de 2013

Monografia.

Avui hem estat a Barcelona per motius diversos, i, és clar, visita a Oryx per a firar-se una mica, no gaire, que hi ha crisi. Ha caigut al sac aquesta monografia de David Chandler, a veure si aprenem alguna cosa sobre les òlibes.

Per cert, hi ha hagut moltes novetats, darrerament, i no totes bones. Més aviat dolentes, a can Òlibes d'Alforja.
La femella ha tingut un accident i s'ha trencat una pota. Afortunadament, no la de l'anella, que ens hagués agradat menys encara. 
Consultats els experts del CRFS s'ha conclòs que calia capturar-la per a intentar de curar-li la pota. Mentrestant, el mascle pot tirar endavant els pollets -ja només en queden tres- amb una mica d'ajuda.
En una operació ràpida i eficaç, la vam agafar sense problemes i va anar el mateix dia al Centre de Recuperació. Ara és allà, esperem que es pugui curar. La veterinària opinava que si no l'haguéssim capturat,  quasi segur que hagués mort, ja que ja estava molt feble, probablement degut a la infecció de la ferida.
Mentrestant, donem suport al mascle amb suplement d'aliment per a assegurar que s'envolin els tres pollets que encara viuen.
El fet que ja només restin tres pollets vius, dels cinc ous, no té res d'anormal. El que sí que és un cas de mala sort és la ferida de la femella.
Us anirem informant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...