L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

divendres, 18 d’octubre de 2013

Col·lisions.

En temps de migració és molt més freqüent que en altres períodes. Però tot l'any ens trobem ocells morts per col·lisió amb vidres.
El problema és greu, evitable en alguns casos; nosaltres hi tenim sil·luetes de rapinyaires i ho hem aturat. En d'altres casos, com en el d'aquest de la foto, és molt més difícil, ja que es tracta d'un fenòmen que a dia d'avui passa molt: Edificis desocupats, sovint amb molt de superfície de vidre.
Aquest Tord comú, Turdus philomelos, és d'ahir, però avui n'hi havia un altre al mateix lloc.
I fa pocs dies un Tudó.
Si està a les vostres mans, si us plau, eviteu-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...