L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 24 d’octubre de 2013

L'embassament de Riudecanyes.Al Baix Camp també hi ha un embassament; petit, de nivell massa variable, però un embassament, al cap i a la fi.
Des d'un punt de vista ornitològic, sens dubte el més interessant de l'embassament de Riudecanyes és la concentració hivernal de gavines capnegres, Larus melanocephalus. Un dels espectacles ornitològics més destacables i estètics del Camp. 
Milers i milers de gavines s'ajunten per a remullar-se en aigua dolça al capvespre. Després, se'n tornen cap a la platja de Cambrils a dormir.
Només per això sol ja paga la pena la visita a l'embassament, però s'hi poden veure moltes més coses, com ara corbs marins, blauets, cabussets, ànecs de diverses espècies, bernats pescaires, etc.
A més a més d'ocells, hi ha una bona població de tortugues de rierol.
Una visita agraïda, això sí, evitant els caps de setmana, si pot ser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...