L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dilluns, 11 de novembre de 2013

El barranc de la Dòvia.


L'altre SOCC que fem cada any és al Prat, és a dir, a Pratdip.
Es tracta del barranc de la Dòvia, amb final de recorregut al racó de la Dòvia. És un indret fascinant, desconegut per la majoria de la gent, però, pel que es veu, molt conegut per a la resta d'animals.
Com ja hem dit al coll de la Creu, els resultats dels diferents SOCC que hem anat fent es poden consultar fàcilment al SIOC de l'ICO, enllaçat al costat, per la qual cosa no cal repetir-los.
I el recorregut, és molt fàcil i intuïtiu, símplement consisteix a anar pujant cap al cim de la vall per la pista forestal des del seu enllaç amb la  carretera de Santa Marina. Si no estem lligats a la feina del cens, poden trencar a l'esquerra a mig camí i pujar sota el cingle, cap al camí dels Forestals, aleshores podem establir un recorregut circular baixant pel PR cap al racó, on acabaríem el recorregut estricte del cens.
Un dels llocs més interessants i salvatges de la comarca del Baix Camp, ben segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...