L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dilluns, 24 d’octubre del 2016

Curs flash d'anellament als aiguamolls del Pla.

Aquest cap de setmana, en Raül Aymí, probablement l'anellador més expert del nostre país, ens ha tornat a demostrar el seu gran coneixement sobre els ocells i la seva generositat en intentar d'ensenyar tot el que sap.
El cursetr d'introducció de dos dies de l'ICO semblava que anava a ser un fracàsi, finalment, ha estat tot un èxit, aquest és el total d'ocells anellats, entre parèntesi són les recaptures:

Acrocephalus scirpaceus  4 (2)
Aegithalos caudatus  4
Cettia cetti  12 (1)
Cisticola juncidis  1
Erithacus rubecula  25 (3)
Phylloscopus collybita  14 (1)
Remiz pendulinus  2
Saxicola torquatus  4
Sylvia atricapilla 14
Sylvia melanocephala  2 (1)
Turdus merula  3
Turdus philomelos 5
Emberiza schoeniclus  2
Prunella modularis  3

Espectacular, sens dubte, i perquè vam parar a dinar, que calia mantenir-nos drets ;-)
En total, doncs 103 ocells de 14 espècies diferents, i això en dos matins, ja que la tarda del dissabte la va ocupar la part teòrica.

No hi ha dubte que els aiguamolls del Pla, un espai certament petit, pot ser d'allò més productiu i sempre amb dades interessants.

Caldrà repetir!





1 comentari:

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...