L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimarts, 31 de desembre de 2019

La ventada!


Vaja, una visita a la base del CAR al Baix Camp ens fa adonar d'una mala notícia.
El niu artificial que vam instal·lar al gran pi de la Roureda, vora la carretera de Tarragona a Reus, ha estat víctima de la ventada. El fort temporal d'aquesta tardor l'ha vençut.
Aquest niu havia possibilitat que la parella de xoriguers de la zona pugués envolar quatre o cinc pollets cada any des que, amb l'ajut de l'Ajuntament de Reus, els Bombers i la propietat de la finca, el vam poder posar. El motiu fou que es van enderrocar les sitges on criava la parella des de feia molts anys.
En aquest mateix bloc en podeu seguir la història.
Ara haurem de cercar una zona adient per a tornar a posar el niu artificial. Cosa difícil, perquè no és fàcil de trobar un lloc a prou alçada i amb garantia de tranquil·litat.
Una llàstima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...