L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 21 de maig de 2022

Segon SOCC de primavera a Pratdip.

Sembla estiu abans d'hora; 18 graus a les 6 del matí. Primeres llums, encara se sent el gamarús, i comencem. La resta, com sempre, un xoriguer, unes quantes gralles de bec vermell i menys tallarols de l'habitual, sens dubte per la neteja de sotabosc que s'ha fet als quatre primers sectors. També trobem a faltar la merla roquera i fins i tot la blava, fa temps que no apareix en cap recorregut de SOCC. Preocupant. Protagonistes els rossinyols, dels que n'han aparegut més, i cantant amb força, que altres anys. De tota manera, i malgrat la calor, fer aquet recorregut és sempre gratificant, el paisatge sol ja s'ho val. Avui, a més, no ens hem trobat ningú. La tranquil·litat del barranc de la Dòvia és impressionant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...