L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 14 de gener del 2023

Cens d'aqüàtiques hivernals.

Com cada any, participem del cens d'aqüàtiques hivernals a Catalunya. Enguany hi contribuïm amb uns quants indrets: els aiguamolls del Pla, la Sallida, l'embassament de Siurana, la Torre d'en Dolça i la resclosa del Gaià al Catllar. A més a més, hem volgut arrodonir amb l'embassament del Gaià i la resclosa vora el pont de Goi al Francolí. Poca cosa, no són hàbitats massa grans, però t'hi pots trobar espècies interessants, encara que pocs exemplars de cadascuna, és clar. La sorpresa més agradable ha estat comprovar que a la Sallida hi ha finalment algú que hi fa gestió; s'ha canviat de lloc la caseta d'observació que hi vam fer posar fa anys. Ara té una ubicació millor, més enlairada. També hi ha molts nius artificials, per a moixons i per a ratpenats. En definitiva, hi ha gent que se'n preocupa, de la zona, i se n'ocupa. Haurem d'esbrinar qui és per a col·laborar si s'escau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...