L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 22 de gener de 2023

Segon SOCC d'hivern a Pratdip.

No sempre es té tota la sort; pel segon SOCC a Arbolí el temps va ser fantàstic: sol, no massa fred i ni gota de vent. Per al de Pratdip avui vent, potser massa i tot, i 2 graus. Però s'havia de fer, no sabem quan hi podrem tornar, per si de cas, ja està. De fet, els resultats no han estat tan diferents d'altres anys. Potser el que més hem trobat a faltar és la gralla de bec vermell, però, quant a rapinyaires, tres espècies, a més, l'aligot ha sortit d'un pi on era posat a menys de dos metres del camí. El que cada cop és més clar és que la neteja de prevenció d'incendis, clarament excessiva, ha fet molt de mal: cap tallarol i moltes menys mallerengues que altres dies. En fi, esperem que el matollar torni a créixer i que els arbres facin bones capçades. A la primevera ho comprovarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...