L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dilluns, 24 de maig del 2010

Aiguamolls de Torredembarra.




Divendres passat, a la ràdio, vam parlar dels Aiguamolls de Torredembarra en la sèrie que estem fent amb el Jordi de llocs on anar a veure natura. Em vaig comprometre a explicar-ho al bloc per tal que qui vulgui ho pugui consultar i, a més a més, hi  trobi enllaços interessants a webs o blogs. I així ho fem ara.
L'excursió als Aiguamolls de Torredembarra és pràcticament obligada per a tothom que vulgui conèixer bé la Natura del Camp de Tarragona, són, sens dubte, els aiguamolls més ben conservats del Camp, i els quarts en importància de Catalunya. A més, són veritablement molt a prop tant de Reus com de Tarragona i Valls, i les possibilitats de veure ocells són enormes.
Per autopista, ens hi arribarem en menys d'un quart d'hora des de Reus i en cinc minuts des de Tarragona, a més, és de franc, ja que recollirem el ticket a l'entrada i amb ell sortirem sense pagar. Després, cal agafar la N-240 i, quan ja se'ns acaba el poble en direcció N, sortim al barri de la Marina, deixem el cotxe i podem començar a caminar per la zona de dunes i observar les dunes, els Muntanyans, els Salats, etc.
És un lloc on val més no anar-hi a ple estiu, des de finals de juny fins a principis de setembre, però la resta de l'any hi estarem prou bé i tranquils.
Hi ha ànecs coll-verds, fotges, cabussets, tota mena de gavines i ardèids, limícols i moltes altres espècies, la llista seria interminable. També podrem veure, segons l'època de l'any, sargantana cua-roja, lliris de mar i altres animals i plantes interessants.
A més a més, el paisatge en sí mateix també és força recomanable, poques platges a Catalunya presenten aquest estat de conservació. Les postes de sol són especialment espectaculars.
Després, podem menjar a un dels molts llocs bons que hi ha per fer-ho al poble, recordem que Torredembarra és un poble força turístic, però no tan massificat com altres de la costa Tarragonina.
Si el que volem és una visita breu però intensa per a observar ocells, no cal que parem al poble, seguim N-240 amunt fins a la urbanització, hi entrem, la travessem tota i aparquem just al final, passarem sota la via del tren i la feina està servida.

De fet, posant a un cercador Aiguamolls de Torredembarra en trobareu informació abundosa.

2 comentaris:

  1. Genial!! aniré diumenge, y com es al costat de casa, potser també a l'estiu!! :)

    ResponElimina
  2. Bona tarda nois. En primer lloc dir-vos que val molt la pena visitar els aiguamolls, són preciosos. Jo fa un parell d anys que els visito i m encanten però aquesta setmana hi he vist una tortuga i no sé si és possible però em va semblar que era de florida, he estat buscant informació al respecte però no l he trobat. M agradaria saber si és possible que hi hagi tortugues o si les han "introduït". Moltes gràcies.

    ResponElimina

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...