
L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.
Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.
Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.
dimecres, 22 de juny del 2011
dimarts, 21 de juny del 2011
Fent l'aleta, de tota la vida.

Realment és una denominació que jo sempre he trobat molt encertada i pròpia del català. Per què cal canviar-la ara?
dilluns, 20 de juny del 2011
SOCC 2n a Pratdip i Cames llargues.

Cames llargues, Himantopus himantopus, en vol.
Ja vaig fer el segon recorregut del SOCC de la Dòvia, a Pratdip.
El resultat no va ser res d'excepcional, potser el més destacable és haver vist l'Àliga daurada mascle en vol prou baix mercès a un grup de gralles de bec bermell esverades, i un avistament prou bo de mostela a ple dia.
La resta, el de sempre, de fet, això és que que s'espera d'un SOCC, no?
diumenge, 19 de juny del 2011
dimecres, 15 de juny del 2011
Agró roig.
dimarts, 14 de juny del 2011
Cap de setmana al Delta.


A la primera, una mare fotja peixa el seu pollet, a la segona, descobrim que a casa ja tenim una nova ornitòloga, i és que ja ho diuen, que no cal cap condició especial per a ser observador d'ocells, ni tan sols cal ser persona.
Sí, ja sé que aquesta foto de Fotja no és feta al Camp de Tarragona, però l'espècie cria a la comarca també.
dissabte, 11 de juny del 2011
Segon SOCC de primavera a La Selva.

No cal dir que el guany ha estat importantíssim. Per la riera no hi ha passat mai ningú, ni amb vehicle ni a peu, en les dues ocasions en què he fet el SOCC. Es pot gaudir amb tota tranquil·litat de l'observació d'ocells sense haver de portar lligada la gossa, cosa que pot arribar a ser útil, ja que les dues perdius que he vist, per exemple, potser no les hauria detectat si no les hagués aixecat la gossa, ja que no han cantat en cap moment.
Finalment, el resultat ha estat perfectament homologable al del recorregut de la c arretera i, és clar, al primer recorregut a l'abril.
Potser l'anècdota naturalística més destacable han estat la parella de mussols que han tingut una llarga discussió amb una colla de garses.
Ara ja solament queda el segon recorregut a Pratdip, i la feina d'enguany ja estarà acabada.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)