L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimarts, 27 de gener de 2009

Paràsits

Foto d'un paràsit cuaample cedida per l'Alber Cama.

Paràsit cuapunxegut; Stercorarius parasiticus; P, H; R;
Identificació: 42 cm.
És com una gavina -de la mida de la corsa- totalment fosca, amb ales punxegudes i que vola com un falcó.
Situació:
Poc freqüent en migració, quan és més fàcil de veure és a l’hivern, sobretot en dies de temporal de llevant, quan la mar és molt dolenta.
Itineraris recomanats:
Platges, Cap de Salou, Punta de la Pixerota.

Paràsit gros ; Stercorarius skua; P; R;
Identificació: 56 cm.
Com un gavià, però molt fosc, corpulent, gran, el més gran. Amb taques blanques al començament de les primàries si el veiem bé. De tota manera, els paràsits entre ells són indistingibles per a qui no n’estigui avesat.
Situació:
Com el cuapunxegut, potser una mica més rar.
Itineraris recomanats:
Caps i platges amb vista mar endins.

Paràsit cuaample; Larus cachinnans; P, H; R;
Identificació: 46 cm.
Com una gravina mitjana-gran -la corsa, per exemple. No tan fosc com els altres dos, si no és un jove, és clar.
Situació:
El més rar de tots tres, unes poques cites a Cambrils, suposem que, senzillament perquè és on hi ha hagut més prospecció al mar.
Itineraris recomanats:
Mar endins, el podem veure, igual que els altres, en punts de la costa que dominin força horitzó sobretot els dies de mala mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...